Lexikon českého tarotu 1919-2019

V roce 2020 vyšla v nakladatelství Vodnář unikátní publikace mapující tarotové sady na našem území. Kniha obsahuje jak příběhy tvůrců karet, tak velmi bohatou obrazovou část, kde je možno spatřit tarotové sady, které existují již jen v několika sadách a jsou pouze součástí sbírek. Během stoleté historie vznikly na našem území zajímavé taroty, často unikátní i ve světovém měřítku.

Většina členů Lóže u Z.·.S.·. s tarotem pracuje, někteří již desítky let. Tato kniha je opravdu skvělá a je s podivem, že něco podobného nevzniklo již dříve. Mnoho karet z knihy je pro nás velkým překvapením, texty jsou velmi kvalitně a profesionálně zpracované. Škoda, že kniha vyšla pouze v malém nákladu a bude (je) brzo rozebrána. K tomu též přispívá, dle sdělení jednoho z autorů, i velký zájem se zahraničí.

Oficiální anotace
“Lexikon českého tarotu 1919-2019” je první knihou mapující kompletní historii tohoto speciálního karetního oboru. Je určena nejširším vrstvám jeho vyznavačů, ať již jde o sběratele, vykladače, historiky či milovníky umění. Proto je psána dvojjazyčně, česko-anglicky. Kniha je bohatě vypravena, čtenář zde uvidí ukázky všech doposud vydaných tarotových sad v naprosto věrných barvách původních originálů, včetně nejrůznějších tiskových mutací i dalších specialit. Obrazy jsou doplněny informativními texty přibližujícími někdy až neuvěřitelné příběhy jednotlivých tarotových sad.

“Lexikon českého tarotu” vznikal řadu let ve spolupráci předních odborníků na danou tématiku, což mu dává solidní šanci na to, aby s ním opravdoví zájemci pracovali i v časech budoucích…

eshop: Kosmas

Oficiální stránky knihy: DCČH

Zdroj:
se souhlasem jednoho z autorů – dcch.grimoar.cz
Obrázky: dcch.grimoar.cz , archiv Lóže u Z.·.S.·., pixabay

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *